Phew!

Nyss hemkommen från en squash-match med Johanna.. Det var hard-working det, men väldigt skoj! :D
Måste göras om dock så man kan bli lite bättre - men kör man utan poäng och regler blir det ett riktigt bra spel med ojämna mellanrum!

Idag har jag jobbat på Cobbs och det ska jag göra imorn och på fredag också. Går riktigt bra, var inte så mkt att göra idag dock och då är det lite långtråkigt, men jag lär mig något nytt varje dag...  :) Fått mkt tider, till och med lite mer än jag vill och hade tänkt, eftersom det blir svårt att tacka ja till jobb med Poppy & Tobias då (barnen jag oftast tar hand om om jag får extra nanny-jobb). Så jätterik blir man nämligen inte på att servera kaffe, kakor och mat...

Nu ska jag in i duschen (hoppas jag inte väcker Donna och Nick) och sen blir det dags att sova. Hade egentligen planerat att skriva en uppsats men sent blev det så jag får ta det imorgon. Är det någon som kan ge mig lite will-power?

Over and out
Godnatt
Linda

What a wonderful world

Hem ljuva hem, säng sköna säng...

Godkväll på er. Jag har just lagt mig i sängen efter att ha kommit hem från en fullspäckad men väldigt rolig helg. Va härligt livet är ibland!

I lördags blev det upp för en springrunda innan regnet kom - det var ju Varvet i Göteborg så jag fick ta mig en runda så jag kände mig lite hemma (dock inte riktigt lika lång...). Sedan blev det iväg mot Basingstoke för Aquadrome (ett vattenland) och lite fönstershopping. Aquadrome var inget speciellt men helt okej, kul att göra något annat som variation.
Hem sen blev det till tyska Sophie för Englands godaste fruktsallad och Eurovision song contest! Jättetrevligt hade vi det, sånt görs gärna om. Eftersom varken Sverige eller Tyskland var med i toppen (jag vet, visst var vi alla förvånade) fick det bli en tävling mellan oss, och med jämna poäng inför sista rösten från vårt grannland Norge var vi inte oroliga - men usch vilken besvikelse, mer poäng till Tyskland än till oss!!!!! Glädjerop från Silke och Sophie och många tårar från oss svenskor....

Idag har jag och svenska Sofie haft en underbar dag 1½ timma härifrån på nöjesparken Thorpe Park. Awesome!
Vädret var blandat men inte alltför dåligt, jag tror vi valde en bra dag.. :) På attraktionen SAW som är ny för i år kunde man inte bara köpa ett kort utan även en DVD av just våran åktur! Köpte den gjorde vi inte men det var väldigt kul att se :D

Bilderna nedan säger mer än ord, vissa åkattraktioner var inte att leka med! =)

Förväntansfulla i kön tidigt i morse






Jag hittade mig en trampolingrej =)




SAW, 90 grader uppför och jag-vet-inte-vad nedför


Och avslutade gjorde vi med en "liten" flumeride



Och så lite bilder från lördagen såklart...

Tjejerna på badhuset =)


Johanna och jag kollar utsikten hos Sophie


Någon var lite sömnig - sött :)




Imorgon ska jag ta sovmorgon - det är jag värd =)
Sen blir det lite städning och vidare till jobb med Poppy och Tobias, sedan personalmöte på Cobbs. Studera ska hinnas med imorgon också! Veckan förövrigt är ganska lugn, jobb på Cobbs blir det onsdag torsdag och fredag!

Hoppas ni har det bra där hemma, kommentera gärna ! =)

So long
Linda

Idag

...är en trött dag. Jag har i princip legat i sängen med min dator och lite tidningar och lite lakrits sen klockan 4. Jobbet var skoj men fick sluta en timma tidigare. Åt den godaste cheesecaken ever!


Jag längtar efter att krama alla mina vänner där hemma.
Ni betyder jättemycket tjejer!



Innan jag lägger mig med ett avsnitt Gossip Girl - ska sova tidigt idag - har jag en nyhet att berätta.
Jag har fått jobb där hemma i Sverige, och det är inte McDonalds och Scorett som jag först planerade utan Räkboden i Hunnebostrand! Hurra för en sommar på kusten för Linda!!!
Det enda negativa med detta är att jag är hemma i kära Vänersborg inte mer än 4 eller 5 dagar.... Så please be at home everyone så jag hinner träffa er! Hunnebo är ju inte alltför långt bort dock så vi ska väl klara oss :)

Over and out
Klart slut

Linda

Torsdagkväll

Hej igen!

Jag har precis avslutat ett 100 minuters samtal... =) oops! Med Sofia (inom englands fasta nät förstås, oroa er inte), hade ju mycket att catcha up!

Imorn blir det jobb på Cobbs mellan 10 och 16.30, första dagen jag jobbar en vardag. Hoppas det blir skoj.. :) Har fått första lönen därifrån också vilket var alldeles för lite dock, så det får jag väl säga till om...
Veckan har gått fort som vanligt, jag har jobbat två gånger för en annan familj med barnen Tobias, 4, och Poppy, 2. Det är faktiskt rätt kul :) Söta små barn, inget bråk och inga elaka kommentarer där inte. College har det förstås blivit, och även en rolig sånglektion, sjunger just nu låtar ur musikalen "West Side Story". Den här veckan har jag också hunnit med att tacka nej till ett annat jobb - det ni! Gick på intervju vilket jag kanske inte ens skulle sagt ja till eftersom jag nu har tillräckligt att göra, men förväntade mig inte ett "Det låter bra, kan du börja på måndag?".... Så idag fick jag ringa och förklara att det nog inte kommer funka...tyvärr :)

Millie fyllde ju år i måndags, det blev en prenumeration på en häst-tidning och lite målarsaker (hon är duktig på att rita och måla) i present och hon blev glad! Igår fyllde Tilly 2 också! :D (hunden).

Tänkte nämna några fler planer jag/vi har innan jag flyttar hem till kära Sverige....
Stonehenge (kan ju inte ha bott i England i 9 månader utan att ha sett detta kända verk.....)
Portsmouth eller Brighton (ställen vid kusten här i närheten, får ta en heldag där någon dag med fint väder)
Midsommarparty!
En helg i London med shopping (det var faktiskt läääängesen nu), museum och utgång!


Nu blir det lite bilder, sen ska jag nog ta ett gossip girl avsnitt innan läggdags!

Skapandet av Lauras avskedspresent från svenskorna


Vi tog oss en tripp till Windsor en dag ju...






Mina favvosar!




Nästa dagsutflykt blev till Oxford, här är tjejerna framför Christ Church








Hemgång...


Och hem kom vi, till våra egengjorda extraordinära drinkar!


Avslutar med ett inte helt fel kort på Jo - godnatt världen!



Lindsy



45 dagar

Hjälp, det är bara 45 dagar kvar tills jag är i Sverige! Först blir det ju ett helg-besök över studenten förstås, vilket är om bara 3 veckor, men sen, det är sååå kort kvar! Just nu känns det alldeles för kort... Planerar för fullt mina sista helger här :) På lördag ska vi till ett "vattenland", inomhus, i Basingstoke och kommer antagligen även kolla in Town Centre där. Sen på söndag drar jag och Sofie till THORPE PARK vilket är ett rollercoaster place - vad heter det ? Som Liseberg iaf ! Ska bli grymt kul!! :D Sen nästa helg blir det besök till Devon igen och Sofia Kindberg i Torquay =) Jag får med mig Johanna, dom andra svenskarna är redan på besök i Devon också faktiskt, fast av andra anledningar.

Nu ska jag ut en sväng med hundarna i regn, sen blir det gymmet. Hoppas på tid att skriva ett bättre inlägg senare!

Tack och hej så länge.
Linda


Fröken Servitris

Va skönt det kan vara ibland att bara komma hem och bokstavligen slänga sig i sängen.

Det här inlägget är tillägnat min kära morfar eftersom jag varit dålig på att svara på hans fina mail jag fått. Oroa dig inte, svenskan med den rätta grammatiken finns kvar någonstans där bak i huvudet, inga plånböcker delas ut till höger och vänster, hjulen är fast åtdragna på bilen och några engelsmän finns inte att se på långa vägar. TACK morfar för dina trevliga mail som jag läser gång på gång när jag lägger mig på kvällen!


Så nu är det söndag och jag klarade av min fullbokade vecka rätt bra om jag får säga det själv. Igår kom vi äntligen iväg till Oxford och det var ingen besvikelse. Fin stad och trevligt sällskap. Vi utforskade Christ Church som är ett college och en katedral där delar ur de två första Harry Potter-filmerna spelades in - jättefint. Vi gjorde stan osäker genom att fika 2 gånger på Starbucks, kolla in inte mycket mer än 3-4 affärer och leta länge efter en tillräckligt bra (och godkänd av Johanna) restaurang. Men oj vad bra det blev tillslut ;) Sedan drog vi oss hem igen med hjälp av den utomordentliga föraren Linda Eriksson, och landade säkert hemma hos Sofie med varsin drink och lite tilltugg.

Idag har jag jobbat på Cobbs vilket var skoj (fast chefen är väldigt knepig, verkar som ingen tycker om honom....), jag tog beställningar och serverade och dukade av bord och gjorde inte sönder några glas! Nu värker mina fötter men tillbaka ska jag på fredag för att jobba några timmar, sedan har jag fått timmar där ca 3 dagar i veckan resten av maj!

Ikväll är planerna/tankarna:
Stryka ett eller fler ton tvätt
Kolla ett avsnitt One Tree Hill
EVENTUELLT ta en springrunda eller promenad
Duscha
Soooova

Imorgon fyller Millie 10 år och jag är inte riktigt klar med present än - hoppsan!
Men det löser sig, förutom det är det städning som gäller och jobb för en familj mellan 13 och 16.

Nu ska jag få telefonsamtal från Svealand!

Ta hand om er!
Hugs and kisses
Linda


Onsdag 090506

Barnvakt..... inte helt fel att fa betalt for att sitta vid datorn och kolla tv =)

Jag ar sa avundsjuk pa er dar hemma med lyx-vader! Har har det blivit mycket samre istallet, bara runt 16 grader och inte ens sol..

Nu har Laura lamnat oss! Hade en trevlig middag igar men blev ju nagra tarar nar vi sa hejda forstas. Hela grejen med att traffa massa underbara manniskor har som sedan bara "forsvinner" ur ens liv ar nagot jag INTE gillar. Iofs kommer jag traffa dom flesta igen, hoppas jag :)

Jag glomde namna i min busy-vecka-lista att efter jag jobbat hos tva olika familjer pa fredag ska sitta barnvakt pa kvallen hos en tredje... varfor inte ta allt pa samma dag liksom ;)

Nu ska jag forsoka skriva en uppsats!
Ha det bra mina vanner!

So Long

Linda

Busy busy busy

Här sitter jag och klockan är mycket. Ska snart borsta tandisarna och sen lägga mig och göra sista läxan inför imorgon.

Helgen har varit bra, igår blev det ju lite jobb som sagt! Var skoj på Cobbs, väldigt oplanerat dock så någon utbildning fick jag väl inte direkt men jag ska jobba 6 timmar på söndag igen, sen har jag sagt att jag är intresserad så länge det handlar om veckodagar, helgerna vill jag inte jobba....

Idag sov jag till 11, gick ut å sprang (har varit slapp ett alldeles för långt tag nu, gymmet saknar mig!), fixade lite grejer och åkte sedan till Laura där det var grillparty. Jättetrevligt, var där hela 6½ timmar! Det var jag, Johanna, Sofie, Marion och Lauras "ersättare" Ele från Italien. Och så Laura såklart, och hennes värdföräldrar och några andra vuxenkompisar till Laura :) Plus 5 hundar och 5 hundvalpar, dom får man inte glömma! :D Såå söta nu, 6 veckor. 2 är inte sålda dessutom så vad säger du pappa?

Nu har jag äntligen fixat klart bildspelet jag gör till Laura!. Ska bara bränna över på skiva imorn och så ska jag åka dit och ge det :) Antagligen blir det en sväng dit med Jessica, Beth och Millie, Millie tjatar hål i huvudet på mig om att åka dit och se valparna.. haha! Kan vara kul att spendera lite tid med dom iofs, saknar faktiskt det nu när jag inte jobbar med dom! Ska försöka få lite mer tid till det...

Sedan blir det hejdåmiddag på Casanova, hoppas på en bra kväll :)

Veckan förövrigt är väldigt busy... Imorn är det upp till college, sen hem och försöka få tid till lite städning, åka till Laura som sagt, hem igen och sen middagen. Onsdag jobbar jag med tjejerna, så det blir upp tidigt och köra dom till skolan (ska bli kul iofs), sen direkt till en ny familj med två små pojkar som jag ska jobba hos tills klockan 1, tillbaka hem och hämta tjejerna vid 3, jobba till 6 med dom och sen sitta barnvakt hos en annan familj 18.30-ca 23. Oj oj oj! Torsdag är det college tills 12, sen lunch och sen jobba i familjen med två pojkar igen klockan halv tre-18. Där ska jag även jobba fredag 9-13, och efter det blir det hem till Laura (som inte kommer vara där då för då är hon hemma i Tyskland!!) och hjälpa den nya aupairen Ele med Kitty och Rex (barnen i Lauras familj). Hm, hängde ni med där? I vilket fall blir det förhoppningsvis en del pengar den här veckan med alla dessa jobb, vilket kan vara bra :)

Nu är det time for bed, eller iaf för lite läxläsning innan ögonen slocknar.
Godnatt!

Over and out
Lindsy

Yogurt coated peanuts

Ja, det sitter jag och äter nu - mums!

Nyss kommit hem från en dag i, nej inte Oxford, utan Windsor. Undra om Oxford nånsin blir av... :)
Iaf, i Windsor som ligger 40 minuter härifrån, finns världens största slott som fortfarande är i användande. Oj vad svårt det är ibland när man tänker på engelska och ska översätta... i alla fall, ni förstår! Blev en trevlig dag innehållande rundvandring på slottet, fotografering med vakterna i snygga uniformer och dom ännu snyggare mössorna, mat i solen på en trevlig restaurang och chill i en fin park. Blev även en handvolt för mig och en för Jo, det ni!

Nu är jag trött och har lite huvudvärk, får bli en flaska vatten! Snart ska jag antagligen hem till Sofie eller Johanna, för nåt att äta och en luuugn kväll. Imorgon blir det som sagt lite jobb, först på Cobbs och sen barnvakt.
Har ev fått lite mer nanny-jobb inför nästa vecka, fortsätter det så kör jag hellre på det mina 8 (!) sista veckor här istället för jobb på helgerna...

Foton från helgen kommer en annan dag!
See you later alligator - In a while crocodile!

Linda

Förste maj

Tooddeeluuu!

Då var det maj! Oj oj oj :)

Idag var jag på intervju! På "Cobbs Farm & Kitchen", en affär/café/restaurang, med fin uteservering och en liten lekplats. Visst låter det bra?
Besvikelse.
"Intervjun" tog 3 minuter ungefär och innehöll inte så mkt mer än en fråga om "provjobb" på söndag. Tyvärr är det bara helger som behövs just nu, vilket inte är det jag letar efter. På helgerna har vi ju nästan alltid planer!! Iaf, på söndag ska jag jobba 3 timmar för å se vad jag tycker och vad dom tycker. Alltid bättre än inget antar jag!

I onsdag kom jag iväg till London och fick äntligen mitt kära körkort! Weeee! :D
På kvällen blev det barnvaktssittande med två 8-åriga tjejer, en 4-årig kille och en skrikandes 7-månaders bebis, fick lite panik där ett tag =) Han var ju så liten, visste inte vad jag skulle göra med honom! haha!
Sen på torsdag var jag i skolan som vanligt och jobbade några timmar på eftermiddagen hos en ny familj, en 2årig tjej och en 4årig kille! Jättesöta är dom men jag blir helt slut för vi leker utan stopp i timme efter timme! Var där i morse igen och jobbade, jättebra med lite inkomst! Mamman är jättetrevlig och jag hoppas att hon kommer behöva mig fler gånger, helst hade jag velat få nån tid i veckan som blir bestämt att jag jobbar varje vecka. Men vi får se!

Jag är jättetrött nu, blev en sen kväll igår för vi fixade hejdåpresent till Laura (hoppas hon inte läser för hon kan lite svenska:D), så jag funderar på en powernap men det finns nog inte tid till det... Ikväll ska vi hem till Marion och fira hennes 21årsdag i förskott, blir lugnt dock. Sen imorn blir det nog äntligen en tripp till Oxford!!

På måndag är jag bjuden hem till Laura, hennes värdföräldrar fixar grillfest och I'll be there! Ska bli skoj. Sen är det sista kvällen med henne på tisdag, känns jättetråkigt att hon ska åka! Kanske kanske hälsar jag på henne lite snabbt när mamma pappa och jag kör hem härifrån i slutet av juni! :)

Nu ska jag antingen kolla one tree hill, sova, eller gå ner å fixa mat till mig och tjejerna!
Take care där hemma! Förresten är det orättvist att ni har finare väder än jag! =)

XXX
Linda


Svenska Ambassaden i London - kändes jättekonstigt att höra alla prata svenska =)

RSS 2.0