Misslyckat

Jag missade tåget till London!!!!!!! :(
Fanns inga parkeringsplatser, vilket jag kanske borde tänkt på, så jag skulle precis gå på tåget när det började köra.
Gaahhh... nu får jag ta det på onsdag istället, och vara mer i tid så jag kan hitta parkering.... störande! Hade ju planerat så bra.

Städat har jag iaf gjort idag, och nu får det bli en promenad i regnet med hundarna och lite pluggande istället. Kan ju vara "kul" det med.

Hoppas ni har en trevlig dag där hemma.
So long
Linda

Billy Elliot och arbetslösa jag

Nu får jag allt bättra på mitt bloggskrivande lite!
Min första vecka som arbetslös har gått, vilket jag inte visste väntade när jag skrev i söndags, men en vecka utan jobb här och där är ju inte helt fel - synd bara att det än så länge är bestående ;) Så veckan har gått åt till en och annan skön sovmorgon, jobbsökande hos andra familjer som "nanny", på caféer, affärer och inte minst McDonald's ! Alltid bättre än inget :D Ingen lycka än dock, men jag fortsätter leta. Ska sätta upp lappar imorn lite här och var för Childcare/babysitting så vi får se hur det går!

Vad mer har jag gjort?

College har det ju varit som vanligt, vilket var kul i tisdags men katastroftråkigt i torsdags. I tisdags blev det även en jättehärlig fika i solen med Kim, Johanna, Susi, Sofie, Silke, Lene, Lenes pojkvän, ja, you name it ;) På kvällen blev det Hog's Head med hela gänget som lite avskedsgrej för Lene som nu har lämnat kära UK, får se om man träffar henne någon mer gång i livet! 3 springrundor har också hunnits med denna vecka, lite städning och MASSA strykning - mer finns att göra imorgon.

I fredags packade jag min helg-väska och drog till Johanna för en Wii-kväll med rabarberpaj! Mums! Sleepover blev det där för mig och Sofie, eftersom vi igår skulle upp tidigt för att åka till London och gå på Billy Elliot the musical! Fantastiskt! Åh vad jag bara vill stå där, det är galet.. Och killen som spelade Billy - amazing! Jag förstår det inte, alla skådespelare, musikerna, musiken, allt - såå proffsigt! Jag fick även chansen att prata med en av skådespelarna! :D haha! Kan nog inte skryta med att det var världens längsta konversation men han kom och ställde sig bakom mig i kön för att ta ut pengar och då var jag ju bara TVUNGEN att påpeka hur braaaaaaaaaaaaaa det var. Han blev nog glad iaf haha ;) Hela gårdagen var i vilket fall underbar med massa skratt, sol, glass, drinkar, god mat och underbart sällskap (vilket förövrigt inkluderade Laura, Johanna, Kim, Sofie och en ny tjej från Frankrike som heter Marion!).

Idag vaknade jag och Sofie (där jag sov eftersom jag "råkat" låna ut min säng här hemma till kompisar till Donna och Nick) vid halv 1 och dagen har inte gått åt till mycket speciellt direkt :) Åt grillat dock vilket var väldans gott - jordgubbar & glass till efterrätt - och kvällen spenderades med Laura Kim å Jo. Alla var trötta men det blev iaf prat och skratt och chokladbolls-bak, inte helt fel!

Eftersom jag nu ligger lite efter med bilder igen kommer här ett gäng! Varsågoda!

Sommar!


London Eye...


Sofie - picknick vid Donnington Castle


Sköna stunder :)


Donnington Castle


Målar naglarna i kvällssolen på Johannas altan=)


Medans Johanna klipper gräset :D


Burger!


En dag med tjejerna på The Nature Discovery Centre














Lydiard Park en dag - Jo blev sugen på att leka!


Kim, jag och Axel spanar


En av Lauras familjs underbart söta valpar


På tåget till LONDON igår! :)


Bra bild Linda... Marion till höger:)


Mysig lunch i Leicester Square


Close-up...


Piccadilly


Show!


Nervöst


Billy Elliot!! ♥


Var på Hard Rocks "The Vault" (Londons enda Rock'n'Roll-museum)
Här är Madonnas snygga outfit


Elvis outfit och ett foto av inspelningen av "Blue suede shoes" - om jag minns rätt =)


Jimi Hendrix gitarr


Curt Cobains gitarr


Wellington Arch


Goa drinkar!


Glada Sofie och Laura


Väldigt goda chokladbollar!




Imorgon får det allt bli lite sovmorgon, iaf till 9! Vid lunch ska jag till London igen, inte för något underhållande direkt men jag måste till Svenska Ambassaden för att äntligen få mitt körkort! Tråkigt att åka tåg fram och tillbaka för mig själv, men sånt är livet... Nu är det dags att sova minsann, så en mycket mycket bra helg avslutas med GODNATT!

XOXO
Linda

Söndag 090419

Sol sol sol idag!

Åh va skönt det ska bli med måndag, tro det eller ej. En vanlig måndag föjlandes av en ganska vanlig vecka. Efterlängtat!
I fredags satt jag barnvakt och tjejerna kom i säng så tidigt som 22.00 - yes! Sen blev det upp kl 7am för att köra Millie till stallet, tjejerna var inte jätteglada över att behöva gå upp. Men dagen gick hyfsat bra och vid halv 2 var Nick och Donna hemma igen från London och jag fick lite ledigt - välbehövligt!

Jag, Jo, Kim och Kims pojkvän Axel tog då bilen till Lydiard Park i Swindon, blev ett trevligt men inte så långt besök där, gick en sväng runt små sjöar och kollade in ett stort hus från 1700-talet - Lydiard House. Fanns en skoj lekplats där också så dit får jag ta å åka med tjejerna ngn dag! Därefter åkte vi in till Swindon centrum, käkade macka på Subway och Mcflurry på Mcdonalds! :D Var inte där så länge heller, ingen var shoppingsugen och vi frös.

Kvällen spenderades ("Svenska Akademien har nu godtagit uttrycket "spendera tid". Tidigare har ordet 'spendera' bara kunnat användas när man talar om pengar. Dock har engelskan influerat svenskan så pass mycket att det nu även går att spendera tid (spending time)." Det ni, hihi.) hos Johanna med god mat, film och Ben&Jerrys! Kan det bli bättre?
Blev en inte allt för sen kväll och idag tog jag sovmorgon till halv 1. Hittills har jag inte gjort så mkt, ringt lite folk för nya jobb (ingen svarade så det fick bli meddelanden på telefonsvararen - hoppas de ringer tillbaka), varit ute och sprungit och sen bara slappat. Lite plugg borde göras idag också, men ikväll vill jag gå på bio...
 
Over and out.
Linda

Påsk och soliga vårkvällar

Mina Damer och Herrar!

Sitter just nu som så många gånger förr i min säng med min kära dator. Förlåt, pappas kära dator :)
Idag började dagen med gråa moln på himlen och regn, men efter en morgon med mkt klagomål och bråk från tre tjejer åkte vi iaf vid lunchtid till "The nature discovery centre" i Thatcham. Och vips blev det ljusare på himlen och väldans varmt!
Där fanns en fin sjö, en stor lekplats, fikamöjligheter, och lite smått och gott att titta på och upptäcka i "discovery-huset". Hundarna fick följa med och dom var nöjda och glada så länge dom slapp sitta kopplade vid ett träd!
Resten av dagen gick åt till att pärla armband och halsband och till mer lek på en lekplats...

I måndags var jag ledig vilket var underbart skönt, jag, johanna och sofie träffades när vi hade kravlat oss ur våra sängar vid 12-1 tiden (trots att jag faktiskt orkade med en springrunda innan frukost!) för att åka till Donnington Castle som ligger ungefär en kvart härifrån. Himla fint väder var det och vi köpte med oss yoghurt, vindruvor, jordgubbar och cheesecake som vi picknickade på gräset vid sidan av "slottet" (en gammal ruin - men fint). Efter några slöa timmar där åkte vi till Johannas place där det blev lite fotbollsspelande med Tom 7 år, gräsklippning för Jo, och mer chill i solen på Johannas fina altan. Inte helt fel! Vi tänkte även grilla senare men orkade inte ge oss på gasgrillen, så efter mycket om och men hamnade vi på "The Swan" istället, och oj vilken god mat! :) Så för att sätta punkt - måndagen var njutbar! :D

Gårdagen lunkades fram hyfsat fort med hjälp av simning, en liten promenad och mer lek på lekplatser. Nu är det bara torsdag och fredag kvar och sen är detta lååånga lov över!

Min räddning kom ju dock i torsdags då min kära familj kom och hälsade på! Åh va kul det var!
Vi bowlade ihop med tjejerna, åt middag med Nick och Donna, hade sightseeing runt där jag bor och åkte in till London för shopping, en sväng till "Believe it or not" på Picadilly, massa god mat och bara underbar tid tillsammans :) Jag fick såklart ett påskägg också vilket var uppskattat!:D Tack mamma pappa och malin för allt =)


Så nu till mer dåliga nyheter.. eller det måste inte betyda dåligt om allt löser sig som det ska! :)
I onsdagskväll berättade Donna och Nick för mig att deras ekonomi inte är den bästa just nu, eller sämre än jag visste om, och att dom inte har råd att betala en aupair längre.. Donna jobbar mycket mindre också och kan i princip göra det jobb jag gör själv nu. Så alternativet att byta familj fanns, ev till Lauras eftersom hon åker hem om 2 veckor, eller till ngn annan, men så jag fortfarande är kvar här och kan sitta barnvakt eller så för tjejerna och göra klart min engelskakurs. Det blev mycket att fundera på men jag kom rätt snabbt fram till att byta familj är inte vad jag vill göra. Så nu ska jag försöka söka andra jobb istället, antingen olika "nanny-jobb" eller ngt jobb på ett café eller liknande, så jag fortf kan bo kvar men betala mina driftkostnader ;) Kommer eventuellt fortfarande jobba lite med tjejerna i byte mot att bo här, om ni förstår :)


Nu blev klockan sent och jag ska göra mig redo för min skönhetssömn!

So long

Lindaaa

Det står still

Hej!
Nu har jag stirrat på en tom blogg-sida väääldigt länge, och jag får inte ur mig något.
Vistelsen med min kära familj sammanfattas iaf med ordet fabulous!

Skriver en annan tid och dag!
xoxo
LINDA

C O N F U S I N G

ja, allt är confusing.

om 14 timmar kommer iallafall mamma pappa och sis!
xxx

Confessions of an aupair

Puh!
Det är inte alltid lätt att ta hand om 3 tjejer 24 timmar om dygnet! stackars alla ni mammor där ute ;)
Dagarna har gått helt okej, men kvällarna har inte varit roliga direkt. Skrik och gråt efter mamma, slagsmål med systrarna och elaka kommentarer utflygandes var tredje sekund.

I lördags blev jag iaf ledig en sväng när deras farmor och farfar tog med tjejerna på restaurang. Igår blev det ridning för millie först medans beth var på värsta humöret någonsin - men vi löste situationen till slut. Sedan blev det hem för lunch och ombyte, och så kom laura för att hänga med oss på roadtrip till Andover (35 min härifrån) och "Finkley Down Farm Park" som är en djurpark med massa djur, en jättestor lekplats och trampoliner med mera. Skönt att ha Laura med sig, och tack vare det och mycket annat att tänka på för tjejerna blev det en väldigt bra dag!

Idag gick förmiddagen åt till att leka lite, kolla en film, och va en stund på en lekplats. Sedan kom deras farmor och farfar hit igen, med en extra liten gäst - 12 veckor gamla Woody, en cockerspaniel valp :) Vi hade en trevlig dag och deras farmor tog med tjejerna ut för att välja påskägg med mera medans jag och Chris (farfarn) pratade hundar och segling :D
Sedan åt vi grillat ! älskar sommarkänslan :) Blev hur mätt som helst dock efter mat, vitlöksbröd och paj till efterrätt.
Jag avslutade kvällen med en film med tjejerna och sedan läsning i sängen - det enda som fungerar för att få dom lugna. Nu sitter jag i köket och försöker lägga upp morgondagen, har lite städning att ta hand om vilket är svårt när jag aldrig är själv i huset, och jag hade gärna gått ut å sprungit en sväng vilket jag heller inte kan göra med tre barn att ta hand om. Det blir nog iaf lekplatsen ett tag och förhoppningsvis en promenad om jag kan övertala dom. Dom vill till simhallen också vilket jag inte är så sugen på.....

Sedan är det en kväll till att ta sig igenom innan Nick och Donna kommer hem igen. Skönt ska det bli. Speciellt när det efter det bara är en dag kvar tills jag får träffa min kära familj!:D

Tänkte lägga upp lite bilder nu, kommer bli från sångkonserten, kvällen med brudarna hos laura och gårdagen!
Enjoy!


Gör mig redo inför scenen ;)

Koncentration innan duett

Åskådare

Glada tjejer, Kim och Sofie :)

Svensk cider!

Pose! Jag och Jo :)

Girlsen - vad hände med Kims ögon?=)

Johanna dansar av glädje för hon var så bra ;)

Susi och Silke äter äckligt godis på costa :)

Vår vår vår på en bänk vid kanalen i Newbury

Fina Sofie

Beth uppochner på Finkley Down Farm Park

Linbana Beth

..Jessica

...och Millie

Laura and I

Mjölkar låtsasko =)





söta små grisar :D

söta små lamm som tjejerna fick mata med nappflaska (tar för lång tid för att låta er se bilder på det)



Bakade och dekorerade muffins..





Så avslutar vi med denna sötnos, Woody. valpar slår allt :)

Nu är det verkligen dags att sova så jag inte är alltför trött imorgon!.

XOXO
Linda

Jobba jobba jo-obba

hej hej, hemskt mycket hej!

manaderna, veckorna och dagarna gar... nu ar det april och om mindre an en vecka kommer finbesok!!! :)
just nu ar jag barnvakt, at en ny familj vilket innebar pengar till fattiga linda! hur bra som helst. blev sista-minuten-tillfragad av min intrukstor pa gymmet haha, och saklart staller jag upp! dom har jattefint hus och bara en liten 4arig tjej, sa det har varit ganska enkelt. nu sover hon men forst blev det lekande i drygt 2 timmar....

helgen i london med kurre per, carl och emmy var valdigt nice! var pa pubar och barer i putney och hade trevligt.
veckan har varit helt okej, millie har inte varit pa hennes basta humor sa vi har haft det lite jobbigt, men man far va stark!
i onsdags var jag och brudarna hos sofie och prata en massa, spelade cluedo, och drack te. det ar sant man behover emellanat :)

soligt och fint har det varit ocksa, nastan varje dag. idag var en skon dag, gymmade pa morgonen, gick ut med hundarna (tyvarr hade det inte hunnit spricka upp da), tvatta en massa, stadade toaletterna och dammsog lite (ja jattekul eller hur:D), tog en skon dusch och hela eftermiddagen tillbringades utomhus, hoppade hopprep och hage med tjejerna, stadade bilen och bara njot hehe!

imorgon aker donna och nick till venedig tills pa tisdag, sa da borjar det roliga ;)
jag ska jobba hela dagarna och natterna, men pa mandag kommer iaf deras farmor och farfar forbi som lite avlastning. sen ar det ju lov nu ocksa sa ons+tors blir det heldagar (vilket betyder till kl 6 ungefar) och hela veckan darpa ocksa, PLUS att donna och nick ska ivag den fredagen ocksa, tills lordag-formiddag/lunch. sa mycket jobb blir det! som tur ar far jag ju min semester pa fredag, nar mamma pappa och malin kommer :) da ska jag "visa runt" och sa aker vi till london pa eftermiddagen! ska bli saaaa kul :D
johannas familj kommer imorn, kims pojkvan pa sondag, sofies familj samma helg som min, och johanna kompisar den helgen ocksa. pasken ar besokstiden helt enkelt!! =)


nu ska jag avsluta har, skriver mer nar (OM) jag har tid mitt i allt jobbande..
undrar nar jag slutar ikvall.... ju langre dom ar borta desto mer pengar! ;)
efter nasta helg ar det spaara som galler!

over and out.
lindsy

RSS 2.0